Program
1. října 2015
8:30 ZAČÁTEK REGISTRACE
9:00 – 9:15 ZAHÁJENÍ KONFERENCE
- Pavlína Kalousová, předsedkyně, Byznys pro společnost, Česká republika
9:15 – 10:15 KVANTIFIKACE POTRAVINOVÉHO ODPADU
- Moderátorka: Vladimíra Janková
- Nové poznatky v kvantifikaci potravinového odpadu, Hilke Bos-Brouwers, vědecká koordinátorka, EU Fusions, the Netherlands
- Závěry průzkumu veřejného mínění na téma plýtvání potravinami v České republice, Tomáš Macků, Research & Communication Director, Ipsos, Česká republika
- Tomáš Ratinger, Technologické centrum AV ČR, Česká republika
10:15 – 10:45 PŘESTÁVKA
10:45 – 12:00 VEŘEJNÝ SEKTOR VS PLÝTVÁNÍ POTRAVINAMI
- Moderátorka: Pavlína Kalousová
- Dana Třísková, Odbor potravinářský, Ministerstvo zemědělství, Česká republika
- Jan Maršák, Odbor odpadů, Ministerstvo životního prostředí, Česká republika
- Jindřich Pokora, ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Česká republika
- Kateřina Budínová, ředitelka odboru ostatních evropských fondů, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Česká republika
12:00 – 13:00 FIRMY VS PLÝTVÁNÍ POTRAVINAMI
- Moderátorka: Petra Horáková
- Mark Little, Tesco Stores, Great Britain
- Martina Šilhánová, CSR manažerka, Tesco Stores, Česká republika
- Daniel Čapek, generální ředitel, Sodexo, Česká republika
13:00 – 14:00 OBĚD
14:00 – 15:15 WORKSHOP
- Moderátor: Matteo Vittuari, Boloňská univerzita, Itálie
- Téma workshopu: „Prevence a řešení potravinového odpadu v regionu střední Evropy“.
- Účastníci konference se rozdělí na skupiny a aktivně se zapojí do probíhajícího výzkumu Boloňské univerzity.
15:15 – 16:15 Sekce 1: PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE – projekty z oblasti sociální inovace
- Moderátorka: Vladimíra Janková
- Leila Oppermann, Food Surplus Enterpreneurs Network, Německo
- Sarah Bromley, WRAP – Waste & Resources Action Programme, Velká Británie
- Michiel Bloemendaal, Yasemin Arslan, SUR + project, Nizozemí
- Cornelia Diesenreiter, Zero Waste Jam, Rakousko
15:15 – 16:15 Sekce 2: PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE – redistribuce potravinových přebytků
- Moderátor: Jakub Unger
- Marek Borowski, Maria Kowalewska, Federace polských Potravinových bank, Polsko
- Marko Urdzík, Potravinová banka Slovensko, Slovensko
- Věra Doušová, Česká Federace potravinových bank, Česká republika
- Adam Podhola, Zachraň jídlo, Česká republika
- Národní potravinová sbírka, Byznys pro společnost, Česká republika
16:15 – 16:40 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
- Výsledky workshopu, Matteo Vittuari, Boloňská univerzita, Itálie
- Pavlína Kalousová, předsedkyně, Byznys pro společnost, Česká republika